måndag 30 oktober 2017

Halvtid i Östra

Drygt halva serien är spelad och hur har det gått om vi jämför med de förväntningar som fanns innan seriestart? Ur Zerohockeys perspektiv ungefär så här:

Positiva överaskningar finns det två som sticker ut. Den tveklöst största är Nacka där det i princip inte fanns någon som hade något annat lag på sistaplatsen i tabellen. Ja förutom spelarna och ledarna i Nacka då som inte verkar bry sig utan kör sitt race och gör det grymt bra. Vi får se om de orkar hela serien ut men det finns, än så länge, inget som tyder på annat.
Den andra är Valbo där det på vissa håll höjdes ett varnande finger men tycker ändå de har övertygat mycket mer än förväntat och där de dessutom spelar en positiv hockey.

Flipparna i serien så här långt alltså Nacka och Valbo

När vi talar underpresterare hade jag med både Vallentuna och Sollentuna i den kategorin inför seriestarten och de har tyvärr uppfyllt den profetian. Wings som skulle utmana om en femteplats ståtar tillsammans med Sollentuna med endast tre (!) inspelade poäng. Tråkigt för våra derby antagonister och vi får hoppas de rycker upp sig när serien vänder. Hammarby var också ett lag som var tänkt att utmana om topp fem men som haft en riktig jobbig start vilket ledde till tränarbyte och därefter fått bättre ordning på spelet och framförallt poängsamlandet. Ska bli intressant att se vad de kan göra i andra halvlek.

Flopparna hittills Wings, Hammarby och Sollentuna.

Resten då? Förväntade topplagen har levererat och är inte så mycket att orda om. Kanske har Visby gått aningen bättre den första delen än förväntat med tanke på att de knappt spelar några träningsmatcher och har haft en del skadebekymmer i truppen.

Väsby då? I stora drag ok, fyra förluster där Hudik och Visby är väl lite ”förväntade” förluster om man kan uttrycka sig så. Hanviken och Gripen nja lite onödiga men shit happends och när serien vänder blir dessa och liknande matcher viktiga om man vill fightas om topp fem. Kapaciteten har de visat finns och det gäller att undvika djupdykningarna och kunna moblisera i de matcher man ska och borde vinna.

Tittar man på lite statistik kan vi konstatera att vi har två bra målvakter. Måns på 90,68% och Ryttar på väldigt fina 92,96%!
PP ligger man på sjätte plats i serien på 20,59% och likaså sjätteplats i PK på 80,49%. Ok siffror men vill man vara ett topplag behöver det bli bättre i båda spelformerna.

När det gäller antal tvåminutersutvisningar är Väsby det fjärde minst utvisade laget och där två av lagen framför har en match mindre spelad dvs man ligger i den absoluta toppen här (Huddinge klar etta).

Plus/minusstatistiken finns Sörgardt och Fjällkeborn med i top 25 i serien med +7 vilket är bra och kul. Likaså i poängligans top 25 i serien har vi med två spelare i form av Holmblad och Fjällkeborn med 12 poäng var.

Den statistik som sticker ut är tekningar där man är näst sämst i serien med svaga 46,26% och på bortaplan är det närmast katastrof där man endast vinner 39,9%. Enda tekaren med plusstatistik är Gozzi med 52,84%.

Vi kan konstatera att andra halvan av serien kommer att innehålla många spännande och viktiga matcher och där laget kommer behöva vårt stöd på läktaren för att vinna de jämna matcherna!
Närmast Hanviken den 5/11 där det finns rejält med revansch att utkräva från överkörningen senast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar