söndag 1 oktober 2017

Hemmaplan är melodin

Ännu en seger i Vilunda!
På hemmaplan är Väsby bra mycket bättre än borta, än så länge...Matchen mot Hammarby var jämn men precis som mot Vallentuna skapar vi farligare chanser även om Hammarby stundtals tillbringade mer tid på Väsbys planhalva. Väsby håller motståndarna på utsidan och är snabba och farliga i sina snabba spelvändningar. Johansson var strålande i två perioder men sviktar lite i sista, starkt trots allt att hålla i hop tills slutsignalen, befriande, tjöt.

Kul att se Holmblad tillbaka, levererade direkt 1+1 med bara någon träning bakom sig. Ska bli intressant att se honom när han blir varm i tröjan och får träna ihop sig mer med resten av laget.

Blev en del utvisningar men tyckte liksom senaste matchen mot VBK att domaren/domarna skötte sig bra.

Väsbys fjärde mål var lite lurigt då Väsby hade en avvaktande utvisning på sig och Bajen keepern lämnar målet. Fjällkeborn checkar backen framför målet och får en klubba på pucken som letar sig in i det tomma målet. Efter en kort konferens godkänns målet. Vet inte vad regelboken säger i det här fallet men vi som minns det bortdömda straffmålet mot Huddinge får väl hänvisa till karma, om det skulle visa sig att regelboken säger något annat.

Hitills, även om vi bara spelat 5 omgångar, har Väsby gjort det riktigt bra i boxplay där man ståtar med 88% vilket är bra. PP ligger på 23%. Dock tidigt att dra några större slutsatser ännu då statsen kan ändras ganska mycket på en match.

Nästa match är hemma igen, mot Wings, som säkerligen kommer vara lite desperata med tanke på deras inledning. Kan Väsby moblisera och göra en bra insats får Wings vara riktigt bra för att få med sig poäng hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar