söndag 8 oktober 2017

Väsby - Wings 4-2

Ett hemmastarkt och stabilt Väsby vinner mot Wings med 4-2.
Väsby visade upp ett snabbt och fantasifull pp som belönades med två mål och gav mersmak i övrigt, likaså spelade man bra i bp men fick kapitulera vid ett tillfälle vilket inte var så mycket att säga om. Kan man fortsätta att spela så bra i pp och pk kommer det att ramla in en del ”extrapoäng”.

Över hela matchen sett var nog det här den stabilaste insatsen så här långt och där det kändes som att man orkade hela matchen på ett annat sätt än tidigare, trots att man ännu inte kunnat mönstra fyra ordinarie kedjor. Idag vikarierade Cederbrant och Munck som forwards i fjärde och gjorde det bra. Ryttar riktigt bra och stabil igen och kan inte lastas för något av målen, räddade bla två frilägen.

Wings är bättre än vad tabelläget visar men där självfötroendet inte är på topp och spelet i pp måste man jobba med. #29 Johansson matchades hårt och det kändes ibland som han spelade varannat byte större delen matchen. Får de en vinst så kan det börja ramla in lite poäng.

Onsdag viktig bortamatch mot SHC där det skulle vara skönt om man kunna spräcka nollan i vinstkolumnen på bortaplan och hänga på i racet om top fem.

***

Hanviken fortsätter imponera och luggade Huddinge på en poäng och är fortfarande obesegrade vid full tid. Likaså Valbo fortsätter sin framfart och visar att de på allvar är med och utmanar om en topp fem placering. Idag en stabil 5-1 seger mot Sollentuna.
Nacka fortsätter också att imponera och besegrar Hammarby hemma med 6-4 och vinner sista perioden med 4-1. Dags att börja ta dom på allvar dvs inga enkla poäng att hämta hem i Nacka ishall som man kanske trodde innan seriestart.

***

Vet inte men att stänga av domarna för att de tog ett felaktigt domslut (Väsbys omtalade mål mot Hammarby) är väl lite tveksamt? Trion gjorde i övrigt en bra insats och tror de är väl medvetna om sitt misstag. Visst de ska kunna regelboken men det är inte första och inte sista gången en domare kommer göra fel när ovanliga situationer uppstår. I SHL och HA hade de förmodligen kunnat ringa och fått hjälp men i Ettan är de (väl?) helt utan stöd. Kanske hade varit bättre med en klassisk kvarsittning med fem timmars pluggande som straff?

Ur Väsbys perspektiv får man väl anse att det är +/- 0 nu där vi fått ett felaktigt domslut mot oss och ett med oss. Rimligtvis kan väl ändå inte utgången bli annat än att resultatet kvarstår med tanke på de nästan identiska förutsättningarna som var mot Huddinge och vårt felaktigt bortdömda straffmål (och blev därmed blåsta på en seger).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar