fredag 21 april 2017

Väsby - Motståndare 17/18

Preliminära serieindelningen är klar och vi kan se vilka motståndarlagen blir när serien sparkar igång i höst. Många lag har långt kvar med sina trupper men tror något så här om motståndet:

Visby/Roma
Hade redan delar av stommen på kontrakt och fått värdefull erfarenhet från en mycket fin säsong. Kommer garanterat bli att räkna med nästa år.
Huddinge
Precis som Visby håller de på att kontraktera spelarna de vill behålla. Fin tradition, välskött förening och kommer garanterat vara ett topplag i Hockeyettan även nästa säsong. Svårflörtad hemmapublik trots att laget spelar till sig motstånd av högsta Hockeyettanklass till björkängshallen.
Wings
Tvingats till nystart efter år med "kreativ bokföring" som den nya ledningen fått som ryggsäck från sina föregångare. Gör rätt som börjat bygga om från grunden och blir förhoppningsvis ett mittenlag som vi får spela många derbyn mot framöver.
Valbo
Verkar fortsätta satsa sunt på unga förmågor i närområdet. Gjorde en stark insats i fortsättningsserien och som miste seriesegern i sista matchen. Gillar att klubben följer sin röda tråd och kör sitt eget race. Hoppas de klarar sig kvar med lite marginal.
Gripen HC Nyköping
Kul att dom är tillbaka. Har haft stort publikstöd på återtåget och har enligt uppgift kunnat lägga pengar i spargrisen. Har inga personer kvar i ledningen från tiden när det sköts vilt från höften. Blir intressant att se hur de hanterar återkomsten och om de lärt av tidigare misstag eller om det blir "fullt blås" igen eller en lite mer sansad comeback. Svårt att sia om var de hamnar när de ännu inte har några spelare klara men det jobbas säkert för högtryck i klubbhuset och de vill säkerligen göra ett avtryck redan första året.
Tyresö/Hanviken
Gjorde en strålande kvalserie där man endast förlorade två matcher och vann en avgörande match i näst sista omgången borta mot Gripen med 2-4 inför ca 2 000 åskådare. Inga spelare klara än.
Hammarby
Missade allettan på målsnöret och orkade inte fullfölja i fortsättningsserien där truppen var i tunnaste laget. Har halva truppen klar och kan säkert bli en utmanare till topp fem om de får ihop en hyfsad andra hälft.
Haninge
Gjorde nyligen klart med tränaren Flodin och så smått börjat bygga truppen. Flodin som gjort ett fint jobb med laget under ett antal år och inte minst sista delen i allettan då han fick igång laget ordentligt och från att varit uträknade inte alls var långt ifrån att nå playoff. Siktar säkert minst lika högt som föregående säsong.
Vallentuna
Hamnade i ingenmansland i grundserien och kom tvåa, en poäng efter förstaplatsen i fortsättningsserien. Jämna derbyn förra året där Väsby gick segrande ur båda bataljerna (2-0 och 3-1). Har fått ihop större delen av truppen och siktar säkerligen några placeringar högre kommande säsong.
Sollentuna
Inledde strålande bra och gjorde generellt en riktigt bra säsong där man levde mycket på radarparet Holmblad och Holmgren som öste in poäng. Man vann fortsättningserien men räckte inte till mot Örnsköldsvik, i förkvalet till playoff, som blev för svåra. Får de behålla duon och kan komplettera truppen med några spelare kan de säkert utmana på en allettanplats.
Ett av två lag som tog full pott mot Väsby i grundserien vilket sved ordentligt i supporterskinnet.
Hudiksvall
Övertygade inte i grundserien men fick ordning på spelet och slutade ungefär som förväntat. Likaså i allettan där de slutade mitt i. I playoff 1 blev det respass med 0-2 i matcher mot Asplöven.
Har haft det turbulent i föreningen men verkar ha fått lite ordning och har börjat kontraktera spelare (7-8st). Kommer ställa ett bra lag på isen och sikta på topp tre, inte minst med tanke på de goda sponsorintäkterna.
Väsby
Signade nyligen Lundin vilket var efterlängtat, en riktigt bra och allround spelare. Forsberg lämnar vilket är kul och välfötjänt. En målskytt som inte undvek att svetta ner tröjan och vi hoppas det går bra för honom. På målvakssidan behöver man höja sig ett snäpp till nästa år varför det ska bli intressant att se hur Tom och tränarparet resonerar och löser platsen brevid Ryttar. I övrigt skulle vi behöva två-tre backar som går rakt in i laget, om sedan någon eller både Edgren och Munck får en bra utveckling ser det riktigt "trevligt" ut på backsidan.
Med tanke på den provocerande eller energiska hockey som tränarparet verkar vilja spela skulle det behövas en lite bredare forwardsbesättning med fyra bra kedjor. Kan det bli en realitet så tror jag laget kan utmana ordentligt kommande säsong.

Hur som blir det spännande att följa lagbyggena och får återkomma med ett mer konkret tips längre fram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar