tisdag 11 april 2017

Hockeyettan Östra - Ekonomin i fokus

Här kommer ett försök till att med ojämna mellanrum skriva om Östra serien och med viss förkärlek till pånyttfödda Väsby.
Det sker ur ett läktar och supporter perspektiv där jag följt klubben sedan tidigt nittiotal och varit med  på en ganska svajig resa men där klubben på senare år har jobbat målmedvetet att få ordning på sorgebarnet, ekonomin, som legat som ett vått lakan över klubben i många år. Det förtjänstfulla arbetet verkar nu ha resulterat i en stabil ekonomi vilket lägger en bra grund för att kunna sätta Vilda Väsby på hockeykartan igen.

Dock är det hela tiden en balansgång med att göra en satsning och samtidigt ha en ekonomi i balans men från utsidan verkar klubben och ledningen vara väl medvetna om det varför det ska bli spännande och följa. Det finns som vi vet åtskilliga exempel på klubbar som jobbar eller jobbat med "glädjekalkyler" som sällan eller aldrig blir som tänkt och som sedan tar lång tid och mycket kraft för att komma på fötter igen.

Nästa inlägg tänkte jag titta/spåna lite på den satsning som Väsby gör med nya sportchefen i spetsen och som verkligen ser intressant ut.

ZH



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar