torsdag 13 april 2017

Lagbygget

Nu är det högtid för klubbar och sportchefer att få ihop slagkraftiga lag inför kommande säsong. Väsby verkar ligga relativt långt fram i processen och har landat en hel del intressanta nyförvärv.

Ser vi till förra säsongen var det framförallt backbesättningen som imponerade på mig. Historiskt har det alltid varit lagets akilleshäl då vi oftast bara haft en eller två riktigt bra backar. I år har vi haft sex mycket duktiga backar men där man tyvärr tappade Viktor Nilsson. Trots det var det ändå riktigt bra.
Hittills är Sörgardt, Hermansson Axh och Östman klara av de fem vilket är en bra start. Falk skulle naturligtvis vara grymt om han signade men risken är väl att han provar på spel i något lag i HA men vi håller tummarna. Signar även Karlsson så finns en bra grund att utgå från.

När det gäller målvaktssidan tycker jag att Ryttar ser spännande ut. Var riktigt bra när han väl blev varm i kläderna och fick chansen. Han var också skillnaden i några viktiga matcher och det ska bli spännande att följa honom nästa år. Johansson är också duktig men kanske lite ojämn och frågan är om det kanske inte behövs ett nytt komplement till Ryttar om laget ska sikta högre nästa säsong.

Offensivt har sportchefen landad några spännande nyförvärv som det ska bli intressant att se. Forsberg är nog förlorad till HA och det skulle vara kul att se Lundin nästa år, likaså Korduner om han är motiverad.
En favorit är Wictorsson som jag tycker har det mesta, en duktig och smart spelare. Pratades mycket om Forsberg, Åsell och även Fjälkeborn men tycker att Wictorsson var lite av dirigenten i linan som kanske förtjänade lite mer kred än vad han fått. Hur som skulle det vara väldigt kul om han spelar även nästa år.

Man får inte glöma det nya tränarparet som gjort det fantastiskt bra med en helt ny trupp. Verkar ha en klar och tydlig spelide som de lyckats överföra till spelarna och fått dem att köpa den med hull och hår.

Sist men inte minst nya sportchefen vars näsa för att hitta rätt spelartyper och inte minst förmågan att locka dom till klubben har hittills varit minst sagt imponerande, speciellt med den begränsade budget han troligtvis har jämfört med våra huvudkonkurrener i serien (och övriga allettan lag fg säsong). Av resultatet att döma så landar han spelare som inte bara är kompetenta och utvecklingsbara utan som också har rätt inställning och attityd.
Att Tom är otroligt viktigt för det som håller på att byggas upp är det nog ingen tvekan om.

Ska bli riktigt spännande att följa när de flesta av de sista bitarna förhoppningsvis faller på plats under de kommande veckorna.

ZH


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar