lördag 15 april 2017

Väsby - Statistik

Tittar vi på statistik för Väsby från säsongen som gick kan man ganska tydligt se vad som varit bra, var färbättringspotential finns och hur delar utvecklats under säsongen.

Där det finns att jobba på är tekningar. I grundserien kom man knappt över 50% för att under allettan sjunka ner till dåliga 46,22%, näst sämst i serien. Fetkovic tekade bäst och låg över 50% under grundserien, allettan och playoff, vilket får betraktas som bra och fullt godkänt.

Det som var kul att se var utvecklingen när det gäller powerplay. I grundserien gick det långsamt och såg många gånger väldigt omständigt ut och där laget hamnade på dåliga 14,8% vilket var näst sämst i serien, där bara Nacka var sämre. Uppryckningen i allettan var både nödvändig och väldigt starkt gjort där man slutade på godkända 21,8%. Förbättringen sker i kombination med att motståndet blir mycket bättre vilket gör prestationen än bättre.

Boxplay blir däremot intressan när man tittar lite närmare. I grundserien och i allettan ligger laget på 80,22% respektive 81,33 vilket är ok. I playoff händer något och laget faller ner till katastrofala 56% vilket kan vara en enskild förklaring till varför det tog slut i po2. I förlustmatcherna mot Piteå har vi 0%(!) respektive 75% och med ett så svagt bp i så viktiga matcher gör man det svårt att kunna vinna.

Plus-Minus är också en viktig och intressant statistik. Här kan vi också se en positiv utveckling där vi under grundserien har fem spelare med i topp 25 och i allettan hela åtta spelare av topp 25.
Individuellt hade Falk fantastisk fina +20 i grundserien för att i allettan sjunka tillbaka lite men ändå till en klart bra nivå. En spelare som alltid verkar leverera oavsett nivå på motstånd är Lundberg. Känns som att man kan titta i vilken statistik som helst så finns han alltid med på bra nivåer. Finns som sagt flera spelare som har fina siffror här vilket är kul och ett bra betyg.

Poängstatistiken för framförallt allettan ser också bra ut med Väsbyögon där både skyttekungen (Forsberg) och tvåan i assistligan (Korduner) finns i laget dock inte i samma line vilket man kan tycka är positivt. Lundberg finns som vanligt med och även Wictorsson som höll ihop förstalinan på ett mycket bra sätt under hela säsongen. En styrka är att laget haft många spelare som levererar poäng vilket visar på en bredd i laget och att vi inte var helt beroende av enskilda spelare eller kedjor.

För målvakterna hade Johansson fina 92,3% i grundserien där han spelade de flesta matcherna. I allettan fick Ryttar spela mer och gjode det riktigt bra och kom upp i 92,5%. Johansson hade det lite motigare och slutade på 89,6%. I playoff 1 mot Tranås spelade Ryttar riktigt bra och kom upp i 93% respektive 92,86% . I p2 mot Piteå kom ingen av målvakerna upp riktigt i nivå i de två första matcherna medan i sista levererade Johansson mycket fina 93,94%.

Det man kan konstatera när man tittar igenom ststistiken är att laget på många viktiga områden har höjt nivån rejält jämfört med grundserien trots att motståndet samtidigt blivit betydligt bättre vilket är både kul och imponerande. Det är också i linje med vad tränarparet sagt under säsongen, vilket iofs nästan alla tränare säger, men här har de verkligen levererat vilket de också ska ha kred för (de ska ha kred för mycket annat också men det återkommer vi till längre fram).






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar