torsdag 13 april 2017

Hockeyettan Östra - sämsta serien?

Östra sämsta serien - ja man hör det alltför ofta och hör man det under en lång period blir det en vald sanning som är enkel att haspla ur sig, men är det så?

Publikmässigt - ja
Kvalitet - nej

Det är svårt att jämföra hela serier utan det är enklare som i år jämföra topp fem i respektive serie eftersom de matchas mot varandra i allettorna, playoff och sedan kvalserien. Utgår vi från att dessa fem lag representerar sina respektive serie så kan man resonera lite kring det.

Att södra ligger i topp är nog inte så kontroversiellt med tanke på att de ofta ligger högt positionerade i allettorna och oftast har representerade lag i kvalserien, inte minst i år där de lagt beslag på två av de fyra platserna som Hockeyettan lagen kämpar om. Även publikmässigt är de i toppen vilket också bådar för välbehövliga intäkter.

Sedan då? Ska vi gå på utfallet den här säsongen är det, hör och häpna, Östra serien!
Varför? Tre av de fyra förstaplatsena i allettan gick till Östra lagen och två av de fyra platserna i kvalserien till HA togs också av lag från Östra. Fakta talar för sig själv.

Norra serien har onekligen bra topp men de har inte fått till det i år och Sundsvall har problem med ekonomin och Asplöven har tappat sin sportchef, fd tränare och allt i allo, Kenttä, vilket kanske sätter större avtryck än man kanske tror. I år fick de inte till det och vi får se hur spetsen ser ut nästa år, speciellt med tanke på Sundsvall och kanske Asplöven kan ha en del utmaninar att ta itu med.

Västra serien har väl varit ganska profillöst och som Östra serien inte varit någon publikmagnet med något undantag. Sannolikt hamnar Västerås i serien vilket kan vara precis vad som behövs.

Ska vi avsluta med att rangordna serierna så intar Södra serien första platsen, Västra fjärdeplatsen och sedan är det jämnt skägg mellan Östra och Norra men med tanke på utfallet i år lägger Östra serien beslag på andraplatsen och Norra blir tredje bästa serien.

Östra sämst? Glöm det!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar