torsdag 18 maj 2017

Kim Ericsson, Nyköping Gripen Hockey - Intervju

Staden Nyköping har, efter Nyköping Hockeys konkurs, åter ett hockeylag i ishockeyns första finrum, Hockeyettan. Laget heter Nyköping Gripen Hockey och har på tre år avancerat från division fyra tillbaka till Hockeyettan. ZeroHockey har passat på att ställa några frågor till sportchefen Kim Ericsson.

Hej Kim och grattis till avancemanget och återkomsten till Hockeyettan!

Tusen tack!

Du har spelat i Nyköping HK i nästan hela din aktiva karriär. Var det ett enkelt beslut att spela vidare i Gripen när Nyköping gick i konkurs?

Ja det var väldigt enkelt! Jag gjorde en höftoperation några år tidigare så hade funderat lite på att trappa ned, så det blev ganska självklart när Gripen skulle göra en nystart.

Inför förra säsongen lade du skridskorna på hyllan och axlade rollen som sportchef. Hur gick och kändes det första året för dig och var jobbet ungefär som du förväntade dig?

Stämmer! Det gick ganska bra fram till kvalserien, då kom suget att spela tillbaka. Eftersom vi spelade med nästan samma lag i div 2 som i div 3 så blev inte mitt jobb så tufft. Alla ville spela vidare så det gick väldigt smidigt.

Tre år och tre avancemang är imponerande, vilket av de tre åren var svårast och varför?

Såklart sista året. Tuffast motstånd.

I kvalserien förlorade ni seriefinalen mot Hanviken med 2-4 inför över 2 000 åskådare(!) vilket kunde kostat er avancemanget med lite otur. Vad har du att säga om den matchen och speglade resultatet spelet?

Ja det var tråkigt. Kändes inte som att vi var på tå riktigt. Det såg även lite nervöst ut på några håll så det var såklart tungt efter matchen. Resultatet var väldigt rättvist!

Ni har haft jättefina publiksiffror under hela återtåget vilket visar att det verkar finnas ett sug efter hockey i staden. Hur har du upplevt det och vad tror du om intresset inför den kommande säsongen nu när ni är tillbaka på elitnivå?

Vi är såklart väldigt tacksamma för vår fantastiska publik! Även innan konkursen med Nyköpings Hockey så har det ju alltid varit mycket folk på våra matcher! Mycket beror nog på att vi vann nästan varje match med Gripen sedan satsningen. Jag hoppas att folk fortsätter komma även fast vi kanske inte vinner hela tiden även i Div 1!

Vad har klubben och du för sportsligt mål inför säsongen som kommer?

Målet måste vara att etablera sig i div1 första åren. Det kommer bli tufft, men jag är inte orolig.

Ni kommer att spela i Hockeyettan Östra. Vad tycker du om serien och vad känner du till om lagen i den?

En serie med 3-4 lag som håller riktigt bra nivå! Sedan lite Stockholmslag som man aldrig vet vad de kommer med för lag inför varje säsong. Men Huddinge, Visby och Hudiksvall är bra Div 1 lag! Alltid trevligt med ett besök på Gotland också!

Du har påbörjat bygget med laget och har hittills fått ihop nio-tio spelare. Hur känns det så här långt och hur resonerar du när truppen ska rekryteras?

Jag är ju inte ensam, utan vi är en sportgrupp med folk som har ganska bra kontaktnät. Just nu tycker jag det känns ganska bra. Vi vill behålla större delen av truppen och kommer fylla på med unga hungriga killar som vill utvecklas.


Till sist, har du några avslutande ord eller något du vill tillägga?

Ne! Vi ses i vinter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar